alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Kuala Lumpur  | MaleisiŽ
Kuala Lumpur is de grootste stad en de hoofdstad van MaleisiŽ. Het is een erg jonge stad die pas halverwege de negentiende eeuw is gesticht op de oevers van Gombak en de Kelang rivier. Slechts enkele tientallen jaren later werd de stad al uitgeroepen tot de hoofdstad van MaleisiŽ. De stad heeft net als de rest van MaleisiŽ enkele jaren onder het bewind van het Verenigd Koninkrijk gestaan. In Kuala Lumpur zijn nog steeds veel overblijfselen te vinden aan deze koloniale periode. Vooral in de wijken Little India en Chinatown zijn er nog veel koloniale gebouwen te vinden. In andere delen van de stad hebben deze koloniale gebouwen plaats moeten maken voor nieuwbouw.
In het centrum van Kuala Lumpur zijn enkele van de hoogste gebouwen ter wereld te vinden. De Petronas Twin Towers zijn zelfs enige jaren het hoogste gebouw ter wereld geweest. De top van de KL Tower steekt iets boven de Petronas Twin Towers. Dit echter alleen omdat deze toren op een kleine heuvel is gebouwd.
Kuala Lumpur is een typisch voorbeeld van een multiculturele samenleving. Er zijn hier Indiaanse, Chinese, Thaise, Indonesische, Arabische en dankzij de Britten zelfs Europese invloeden te bespeuren. De wijken Little India en Chinatown zijn het geliefdst onder de toeristen. Deze twee wijken vormen het grootste deel van het historische centrum van Kuala Lumpur. Naast de prachtige oude wijken staat Kuala Lumpur bekend om zijn immense winkelcentra. Eťn van de mooiste en luxueuste van deze centra is de Suria KLCC. In dit winkelcentrum zijn meer dan vierhonderd winkels te vinden van alle grote bekende merken ter wereld. In het winkelcentrum si tevens een grote bioscoop te vinden.
Op de plaats waar in de negentiende eeuw Kuala Lumpur ontstaan is staat tegenwoordig de Jamek Moskee
 
vakantie Kuala Lumpur

Kuala Lumpur aanbiedingen

Kuala Lumpur vliegtickets


Kuala Lumpur bezienswaardigheden
Wie Kuala Lumpur echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse excursies en bezienswaardigheden. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Kuala Lumpur.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van Kuala Lumpur:
KL bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Kuala Lumpur
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor de stad Kuala Lumpur.

 zomerweer in Kuala Lumpur
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 32 23 7 n.v.t.   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 32 23 7 n.v.t.  
juli 32 22 7 n.v.t.  
augustus 32 22 6 n.v.t.  
september 32 22 6 n.v.t.  
oktober 32 23 6 n.v.t.  
 
Het klimaat van Kuala Lumpur
Kuala Lumpur heeft een tropisch regenwoud klimaat met twee regenperiodes. Deze twee regenperiodes lopen bijna naadloos in elkaar over waardoor er in Kuala Lumpur het gehele jaar veel neerslag valt. De gemiddelde dagtemperatuur ligt er het gehele jaar boven de dertig graden Celsius. Deze combinatie zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de stad bijna het gehele jaar boven de tachtig procent ligt. Alleen tijdens de hoogzomermaanden ligt de gemiddelde luchtvochtigheid wat lager. Deze periode is dan ook de beste periode om Kuala Lumpur te bezoeken.
alles over het klimaat van Kuala Lumpur

Populaire bestemmingen binnen Kuala Lumpur
De wijken in het oude centrum van Kuala Lumpur zijn bij de toeristen de populairste wijken van de stad. Met nam de wijk Chinatown met de Central Market is er erg geliefd. Andere hoogtepunten in de stad zijn letterlijk de KL Tower en de Petronas Twin Towers. Tot de populairste bezienswaardigheden van de stad behoort het Sultan Abdul Samad-gebouw, de Jamek Moskee, de Kuala Lumpur City Gallery, het Merdeka Square en het KL Bird Park. Enkele kilometers buiten de stad liggen de Batugrotten. Deze grotten zijn een heilige plaats binnen het hindoeÔsme. In de grot wordt jaarlijks het Thaipusam-festival gehouden.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.

Meer Kuala Lumpur?
Op deze sites lees je meer over Kuala Lumpur:
Kuala Lumpur voor beginners
Kuala Lumpur informatie
Kuala Lumpur bezienswaardigheden top 10
klimaat & weer van Kuala Lumpur
winterzon in Kuala Lumpur
beste periode voor zonvakantie in Kuala Lumpur
wikipedia
meer links...

 Kuala Lumpur beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Kuala Lumpur?
winterzon info Kuala Lumpur

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties