alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKSCONTACT

U bent hier: zomerzon.net / vakantie / vliegtickets

Vliegtickets
Wie op zoek gaat naar vliegtickets denkt soms op ťťn site het totale aanbod te zien te krijgen. In vrijwel alle gevallen is dat niet zo en dat is om verschillende redenen. De meeste sites beperken zich tot de standaard lijndiensten en zelfs daarbij wordt meestal niet elke mogelijke verbinding aangeboden. Verder worden zogenaamde low-cost airlines zoals Ryanair, Air Berlin en Easyjet meestal niet meegenomen in het aanbod en vallen ook de voor de reizigers interessante maatschappijen als Condor, Thomas Cook Airlines, TUI Fly en Transavia ook buiten de boot bij het presenteren van beschikbare vluchten.

Wie dus echt alle mogelijkheden voor een bepaalde vlucht of traject wil bekijken zal wat moeite moeten doen. Probeer een aantal verschillende sites uit en vergelijk het aanbod. Kijk zeker ook op de officiŽle sites van luchtvaartmaatschappijen omdat het wel eens voorkomt dat daar een vlucht wel aangeboden wordt die via een vliegticketsite niet direct zichtbaar is. Vergeet vooral niet om de mogelijkheden vanuit BelgiŽ en Duitsland uit te zoeken. Vooral via Duitsland is er vaak een groter aanbod van vliegtickets en door de grotere concurrentie zijn de prijzen vaak ook lager.

 

Chartervlucht, campingvlucht of lijnvlucht?
Velen vragen zich af wat het verschil is tussen deze drie types vluchten. Een lijndienst is een vlucht die volgens een vast schema en op vaste tijden uitgevoerd wordt. Uiteraard onder voorbehoud van vertragingen, storingen en het annuleren van een vlucht wat zeer af en toe wel eens kan gebeuren.
Een chartervlucht is feitelijk een ingehuurde vlucht (een "geregelde" vlucht). De chartermaatschappijen vliegen dan in opdracht van derden, meestal reisorganisaties. Deze tijden van deze vluchten zijn niet vastgesteld zoals bij een lijndienst en kunnen tot het laatste moment gewijzigd worden. In sommige gevallen wordt er zelf een tussenlanding ingepland die vooraf niet aangekondigd is. Wat betreft reistijden en vluchtschema heb je bij een chartervlucht dus veel minder zekerheid dan bij een lijnvlucht.
Een campingvlucht is een benaming die vaak gebruikt wordt om losse vliegtickets van reisorganisaties aan te duiden. Deze worden gebruikt door mensen die zelf de accommodatie regelen en dus alleen maar een ticket nodig hebben. Een campingvlucht is in veel gevallen een losse stoel op een chartervlucht, maar kŠn ook op een lijnvlucht zijn. Door de inkoopcondities van de reisorganisaties kan een campingvlucht goedkoper zijn dan dezelfde vlucht rechtstreeks geboekt via bijvoorbeeld Transavia. Grote online aanbieders zoals Sunweb, Corendon en TUI hebben regelmatig leuke aanbiedingen van campingvluchten. Goedkope vliegtickets kun je tegenwoordig ook gemakkelijk online zoeken via verschillende vliegticketsites.

Meer over vliegen en vliegtickets
alles over vliegtickets
stoelindelingen van vliegtuigen
vliegen met een baby
vliegen voor beginners

 


 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie