alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Cayo Coco | Cuba
Cayo Coco is een populair vakantie-eiland voor de noordkust van Cuba. Het eiland is vernoemd naar de witte ibis die hier plaatselijk de kokosvogel wordt genoemd. Het ligt op ongeveer zevenentwintig kilometer van het Cubaanse vaste land vandaan. Het vaste land en de Cayo Coco zijn met elkaar verbonden met een landbrug. Deze landbrug is een doorn in het oog van veel milieu-activiesten omdat het een negatief effect heeft op de flora en fauna in het gebied. Daarnaast beÔnvloed het de eb en vloed werking in dit deel van Cuba. Deze landbrug heeft er echter wel voor gezorgd dat het toerisme op de eilanden behorend tot de Jardines del Rey een vlucht heeft genomen. Met name Cayo Coco heeft hier erg van geprofiteerd en er zijn nu meerdere toeristen resorts en hotels op het eiland te vinden. Sinds enkele jaren is er op het eiland een groot internationaal vliegveld te vinden het is echter niet mogelijk om vanuit Europa rechtstreeks op dit vliegveld te vliegen.
 

Op de plaats waar nu de toeristen resorts en de hotels staan waren vroeger de schuilplaatsen van de piraten die in de koloniale periode in dit gebied rondtrokken. Doordat tegenwoordig een groot deel van het eiland bebouwd is zal de kans erg klein zijn dat je zelf hier nog een oude piratenschat zal vinden. Je kunt hier echter nog wel de dezelfde zeeŽn bevaren die hier door piraten werden afgeschuimd. Bij meerdere hotels maar ook op andere plaatsen op het eiland kun je kleine bootjes en catamarans huren. Voor wie niet zelf kan varen, worden er met regelmaat excursies georganiseerd vanaf Cayo Coco.

vakantie Cayo Coco

Arke - Cayo Coco

vliegtickets naar Cayo Coco


Cuba bezienswaardigheden
Wie Cuba echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Cuba.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van Cuba:
Cuba bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Cayo Coco
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor Cayo Coco.

 zomerweer in Cayo Coco
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 31 21 8 10   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 31 23 7 12
juli 32 23 8 12
augustus 33 23 8 14
september 33 23 7 14
oktober 32 22 7 13
 
Het klimaat van Cayo Coco
Cayo Coco heeft net als het overgrote deel van Cuba een tropisch savanne klimaat dat sterk onder invloed staat van de zeeŽn die om het land heen liggen. De zomermaanden zijn de vochtigste maanden van het jaar in Cayo Coco. Gemiddeld valt er in deze maanden meer dan 100 millimeter aan neerslag per maand. Dit in combinatie met temperaturen die boven de dertig graden Celsius liggen zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in Cayo Coco. Hierdoor is de zomer niet de beste periode om Cuba en Cayo Coco te bezoeken. In de zomermaanden heb je tevens de grootste kans op tropische stormen en orkanen.
alles over het klimaat van Cayo Coco

Populaire bestemmingen binnen Cayo Coco
Cayo Coco staat bekend om zijn luxe all-inclusieve resorts. Het eiland maakt deel uit van de Jardines del Rey en de andere eilanden behorend bij de eilandengroep zijn net als de Cayo Coco een populaire bestemming in dit deel van Cuba. De stranden van dit eiland staan bekend om hun schoonheid. Alle hotels staan hier op slecht enkele meter van het strand. In totaal zijn er hier tien hotels te vinden waarvan er drie eigendom zijn van de Cubaanse regering.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.

Meer Cayo Coco?
Op deze sites lees je meer over Cayo Coco:
zonkalender Cayo Coco
top 10 bezienswaardigheden van Cuba
Cayo Coco informatie
Cayo Coco reisadvies
het klimaat en weer van Cayo Coco
wikipedia
meer links...

 Cayo Coco beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Cayo Coco
Cayo Coco is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Cayo Coco?
winterzon info Cayo Coco

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties