alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Cuba
Cuba is een groot eiland in de Caribische zee dat bekend staat om zijn sigaren, rum en het communistische regime wat hier sinds de revolutie van 1959 geldt. Cuba is voor een communistisch land of zoals ze het zelf noemen een socialistische republiek erg toegankelijk voor toeristen. Het toerisme is hier dan ook al jarenlang n van de belangrijkste vormen van inkomsten voor Cuba. De meeste toeristen komen hier naartoe om de bijzondere cultuur van het land te ontdekken. Dat er hier prachtige witte stranden en een helderblauwe zee te vinden zijn waar je schitterend kan duiken is mooi meegenomen. De zomerperiode is echter niet de meest ideale tijd om een bezoek te brengen aan Cuba. In deze maanden heb je de grootste kans op langdurige neerslag en is de kans op tropische stormen en orkanen het grootst.

Sinds de Cuba-crisis in de jaren zestig van de vorige eeuw geldt er een embargo tegen Cuba. Dit embargo wordt echter alleen door de Verenigde Staten van Amerika gehandhaafd. en is de laatste jaren een heet hangijzer bij de vergaderingen van de Verenigde Naties. De belangrijkste handelspartners van Cuba zijn tegenwoordig Canada, China, Venezuela en Nederland. Dit handelsembargo heeft echter wel het straatbeeld bepaald in Cuba. In Cuba rijden nog veel Amerikaanse auto's die van voor het embargo stammen. Deze auto's worden met veel kunst en vliegwerk rijdende gehouden. Veel van deze auto's rijden met nieuwe motoren die veelal uit Azi komen. Naast oude Amerikaanse auto's rijden er hier ook veel Lada's rond die stammen uit de Russische periode van Cuba. Het embargo zorgt er voor dat de beroemde Cubaanse sigaren verboden zijn in de Verenigde Staten van Amerika. Gelukkig kan de rest van de wereld wel genieten van deze bijzondere handgedraaide sigaren.
vakantie Cuba

KLM vliegtickets


Cuba bezienswaardigheden
Wie Cuba echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Cuba.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van Cuba:
Cuba bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Cuba
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor Cuba. Lokaal komen er weinig afwijkingen voor.

 zomerweer in Cuba
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 31 22 7 27   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 31 23 7 28
juli 32 23 8 29
augustus 33 23 7 30
september 32 23 7 29
oktober 31 22 7 29
 
Het klimaat van Cuba
Zo goed als het gehele eiland Cuba heeft een tropisch savanneklimaat alleen in het zuidoosten komt er het warme steppeklimaat voor. In dit gebied ligt de gemiddelde neerslag een stuk lager dan in de andere delen van Cuba. De zomermaanden zijn warm op Cuba maar de altijd aanwezige zeewind zorgt zeer in de kustgebieden voor de nodige afkoeling. De combinatie van de vele neerslag en de hoge temperaturen zorgen voor een hoge luchtvochtigheid in de zomermaanden op Cuba. De regenbuien zullen hier voornamelijk in de de late middag en vroege avonduren voorkomen. In de zomerperiode heb je de grootste kans op tropische stormen en orkanen. Het orkaanseizoen loopt hier van half juni tot en met oktober.
alles over het klimaat van Cuba

Populaire bestemmingen binnen Cuba
De hoofdstad Havana is de populairste bestemming op Cuba op de voet gevolgd door de stad Varadero. Deze twee plaatsen zijn de drukst bezochte steden op het eiland daarnaast zijn er nog tal van kleinere kustplaatsen met populaire toeristenoorden Playa Coco, Cayo Guillermo, Guardalavaca en het prachtige Trinidad zijn hier goed voorbeelden van. In Cuba zijn er veel oude steden te vinden waar het koloniale verleden nog steeds voelbaar is. Veel van deze steden zijn op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst.
meer informatie over Cuba

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.
Binnen Cuba is er zomerzon informatie over de volgende bestemmingen:
Cayo Coco, Havana en Varadero.

Meer Cuba?
Op deze sites lees je meer over Cuba:
Cuba voor beginners
zonkalender Cuba
top 10 bezienswaardigheden van Cuba
Cuba informatie
Cuba informatie
Cuba reisadvies
Cuba toeristische info
het klimaat en weer van Cuba
wikipedia
meer links...

 Cuba beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Cuba
Cuba is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Cuba?
winterzon info Cuba

 

Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties