alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Havana | Cuba
Havana is de hoofdstad van Cuba en de grootste stad van het land. Het is samen met de stad Varadero de populairste vakantie bestemming binnen Cuba. In Havana kun je nog de oude koloniale sferen van het land proeven. Vooral in de Capitlolio in het centrale deel van de stad kom je veel monumenten uit het rijke Cubaanse verleden tegen. Het oude centrum van de stad is in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Het bekendste plein van de stad is de Plaza de la Revolución waar Fidel Castro en Che Guevara in 1959 de revolutie aankondigden. Op dit plein worden nog steeds de toespraken van de regeringsleiders gehouden. Rond dit plein staan de belangrijkste regeringsgebouwen van Cuba.

Havana is dan wel de populairste bestemming in Cuba maar het is geen zon, zee en strand bestemming binnen het land. De toeristen die de stad bezoeken komen hier voornamelijk om de prachtige stad te bezichtigen. Vanaf de zeven kilometer lange boulevard Malecón heb je hier wel een prachtig uitzicht op de Straat van Florida. De inwoners van de stad gebruiken sommige delen van deze boulevard als strand en liggen hier op de betonnen platen te zonnen. Het Hotel Havana Libre is het hoogste gebouw aan deze boulevard en heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Cubaanse revolutie. Op de voorzijde van dit hotel is een groot kunstwerk te zien van de kunstenaar Amelia Peláez. Havana is de ideale stad om urenlang in rond te lopen tijdens deze wandeling kom je alle hoogtepunten van de lange geschiedenis van de stad tegen. Of het nu met de revolutie te maken heeft of de bar waar Ernest Hemingway zijn cocktails heeft gedronken je vindt het allemaal in Havana.

vakantie Havana

vliegtickets naar Havana


Havana bezienswaardigheden
Wie Havana echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Havana.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van Havana:
Havana bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Havana
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor Havana.

 zomerweer in Havana
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 30 22 9 27   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 31 23 8 28
juli 32 23 9 29
augustus 32 23 8 30
september 31 23 10 29
oktober 30 22 9 29
 
Het klimaat van Havana
Havana heeft net als het overgrote deel van Cuba een tropisch savanne klimaat met een regenperiode tijdens de zomermaanden. Tijdens deze regenperiode ligt de gemiddeld luchtvochtigheid in de stad behoorlijk hoog. Alleen de zeewind kan hier op de warmste dagen van het jaar voor de nodige verkoeling zorgen. In de zomerperiode heb je hier de grootste kans op tropische stormen en orkanen. Veel van deze orkanen buigen af bij Cuba en gaan richting Haïti en de Dominicaanse republiek. De meeste neerslag zal hier aan het einde middag en in de vroege avonduren vallen. Waardoor je in de ochtend en de vroege middaguren nog heerlijk door de starten van de stad kan dwalen.
alles over het klimaat van Havana

Populaire bestemmingen binnen Havana
De grootste toeristische attracties van Havana zijn de de boulevard Malecon langs de straat van Florida, het Palacio de los Capitanes Generales en het Museo de la Revolución in het vroegere presidentiële paleis van Cuba. Een bezoek aan Havana is niet compleet zonder een bezoek te brengen gebouw van het ministerie van binnenlandse zaken met hierop de afbeelding van Che Guevara. In de stad Havana zijn nog zijn nog tekenen te vinden van het verblijf van de schrijver Ernest Hemingway.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.

Meer Havana?
Op deze sites lees je meer over Havana:
Havana voor beginners
zonkalender Havana
top 10 bezienswaardigheden van Havana
Havana informatie
Havana startpagina
Havana reisadvies
het klimaat en weer van Havana
wikipedia
meer links...

 Havana beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Havana
Havana is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Havana?
winterzon info Havana

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties