alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Varadero | Cuba
Varadero is de belangrijkste vakantiebestemming binnen Cuba. In de stad Havana komen weliswaar meer toeristen maar veel van de toeristen die Havana bezocht hebben trekken daarna na Varadero toe. Dit hoofdzakelijk om te genieten van de prachtige stranden en de heerlijk kalme zee die er bij Varadero en het schiereiland bij de stad te vinden zijn. Het schiereiland behorend bij Varadero bestaat uit een eenentwintig kilometer lang zandstrand. De stranden dragen hier de bijnaam Playa Azul. De zee bij Varadero staan bekend om zijn goede duikmogelijkheden. er liggen hier meerdere kleine eilandjes voor de kust waar verschillende onderwater grotten en koraalriffen te vinden zijn. Het Cayo Piedra Underwater Park is één van de mooiste duiklocaties van Cuba. Bij deze duikspot liggen op de bodem meerdere scheepswrakken die veel vissen en andere onderwaterdieren als toevluchtsoord gebruiken.
 

De stad Varadero is hier gesticht aan het einde van de negentiende eeuw. Het was pas halverwege de twintigste eeuw dat het toerisme hier op gang kwam. Het was een Amerikaanse miljardair die hier een aantal grote hotels liet bouwen. Deze hotels werden een aantal jaren later na de revolutie onteigend en sindsdien zijn er een aantal hotels hier in handen van de Cubaanse regering. De meeste hotels en ressorts die hier liggen werken met de all-inclusief formule waardoor je buiten de hotels maar weinig restaurants en barretjes tegenkomt. Buiten Varadero ligt de enige achttien hole golfbaan van Cuba. Net buiten de stad bevinden zich ook de grotten van Bellamar de oudste toeristische attractie in Cuba.

vakantie Varadero

Arke - Varadero

vliegtickets naar Varadero


Cuba bezienswaardigheden
Wie Cuba echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Cuba.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van Cuba:
Cuba bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Varadero
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor Varadero.

 zomerweer in Varadero
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 31 20 9 27   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 32 22 8 28
juli 32 22 9 29
augustus 33 22 8 30
september 32 22 9 29
oktober 30 21 8 29
 
Het klimaat van Varadero
Varadero heeft net als de meeste plaatsen in Cuba een tropisch savanne klimaat. Varadero en het aanliggende schiereiland behoren tot de natste plaatsen van Cuba. Vooral in de zomerperiode kan er hier behoorlijk veel neerslag vallen. Dit zorgt in combinatie met de hoge temperaturen voor een hoge luchtvochtigheid in de stad en op het schiereiland. De regenperiode begint hier in april en duurt tot en met eind oktober. In deze periode kunnen er tevens tropische stormen en orkanen voorkomen. De zomermaanden zijn dan ook niet de beste periode om Varadero te bezoeken. De meeste toeristen verblijven hier in de wintermaanden.
alles over het klimaat van Varadero

Populaire bestemmingen binnen Varadero
De stad Varadero behoort tot de grootste en bekendste toeristische badplaatsen van heel het Caribische gebied. De meeste toeristen verblijven hier op het twintig kilometer lange schiereiland behorend bij Varadero. Hier vindt je de grotere hotels en ressorts. Het populairste strand van de stad heet Varadero Beach. De stranden van Varadero zijn voornamelijk erg geliefd omdat het zeewater hier een stuk rustiger is dan bij veel andere Cubaanse badplaatsen. Hierdoor zijn er in de buurt van Varadero meerdere duikspots te vinden. De plaatsen Cardenas en Matanzas zijn populaire bestemmingen in de buurt van Varadero.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.

Meer Varadero?
Op deze sites lees je meer over Varadero:
zonkalender Varadero
top 10 bezienswaardigheden van Cuba
Varadero informatie
Varadero reisadvies
het klimaat en weer van Varadero
wikipedia
meer links...

 Varadero beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Varadero
Varadero is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Varadero?
winterzon info Varadero

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties